U bent hier

Hamelen Kroniek 66 - 12 september 2015 - Eerste kroniek na de zomervakantie

Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /usr/share/drupal7/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /usr/share/drupal7/includes/menu.inc).Hamelen Kroniek 66
  12 september 2015  
Algemene info

De eerste kroniek na de zomervakantie vindt plaats op zaterdag 12 september.

Omdat het in het begin van het seizoen altijd mogelijk is dat er er nieuwe kinderen komen kijken, is er een speciale introductiescène geschreven. Wie hierin één van de hoofdrollen wil spelen moet om 11:00 aanwezig zijn.

Na het spelen van de introductiescène gaan we verder met het verhaal 'De bruiden van Dril'.

De opkomst is gewoon van 11:30 tot 13:30.

Openingsscène oefenen
Omdat het in het begin van het seizoen altijd mogelijk is dat er er nieuwe kinderen komen kijken, heb ik een speciale introductiescène geschreven. Wie hierin één van de hoofdrollen wil spelen moet om 11:00 aanwezig zijn.

Opening

Verteller:
In de vliegende pompoen die zij van de feeën Troetel en Snoertje hebben gekregen zijn de Hamelaars op zoek naar Morpuys, het land dat koning Mink is kwijtgeraakt en waar prinses Madelein door een betoverde spiegel ook terecht is gekomen. Bertram en Lidwientje besturen de pompoen terwijl Aeltje en Hilde vertellen wat er onder hen te zien is. Prins Tor reist per paard, maar hem zijn ze uit het oog verloren. Door het slechte weer schudt alles heen en weer, en vrouwelijke wezens omsingelen plotseling de pompoen. Hilde valt van schrik flauw.
De Hamelaars landen met de pompoen onder aan de rots, waar bovenop de ruïne van Wollewei ligt.
Aeltje, Hilde en Bertram gaan op onderzoek uit in de ruïne. Ze ontdekken vijf dansende heksen.
Lidwientje en de kinderen zijn achter gebleven. Als het lang duurt voor Bertram terugkeert besluit Lidwientje ook op onderzoek uit te gaan. Ze stopt haar spiegeltje in haar tas en neemt de hoed van elvenkoning Pipijn mee.

Toneel (1)
We spelen vier scènes opnieuw om weer in het verhaal te komen.
Deze worden één keer geoefend en vervolgens gelijk gespeeld, zonder foto’s te maken.

Scène 166: Het eerste recht

Vijf heksen dansen om een slapende prins Tor, die, op zijn hoofd na, veranderd is in een weerwolf. Ze maken ruzie wie het eerste recht heeft om met hem te trouwen.
 
Scène 167: Een schichtig blauw paard

Twee kinderen ontmoeten ondertussen een blauw paard met het zadel van prins Tor, maar van prins Tor is niets te bekennen. Hij lijkt in rook opgegaan te zijn...
 
Toneel (2)
De Hamelaars krijgen allen een tweede scène

Scène 168: De huiler blaast

Lidwientje onderzoekt de toren van kasteel Wollewei, waar een klaaglijk gehuil vandaan komt. Ze vindt er wolvin Geurtje...
 
Scène 169: Zes schoenen met een gesp

Aeltje, Hilde en Bertram ontdekken de vijf heksen. Op hun vlucht naar buiten toe worden ze zelf ontdekt door de heksen en verdwijnen spoorloos in het niets...
 
Afsluiten, omkleden en opruimen
Hierna wordt er afgesloten en ruimen de kinderen hun kleding en spullen weer op.

Na afloop gaan we met de meeste hamelaars fietsen naar het klimpark in Voorschoten. Ellen (scoutsleiding) fietst met ons mee. Hiervoor hebben jullie je opgegeven.
We keren uiteindelijk om 18:00 terug bij het clubhuis.