De Kronieken van Hamelen - De Hamelaars

De Kronieken van Hamelen
De Hamelaars

Algemene info - Verhaal - KroniekenEpisodes - Liederen

De Hamelaars is een bijzondere speltak binnen Scouting Derja, die vooral gericht is op expressie, creativiteit en fantasie van de deelnemers.

De speltak is voor kinderen vanaf 7 jaar, die houden van toneelspelen, verkleden, avonturen beleven en zingen. De activiteit wordt aangeboden als extra activiteit aan alle leden van scouting, maar ook aan leden, die niet aan een andere speltak zijn verbonden.

Wekelijks op zaterdag van 11.30 tot 13.30 worden avonturen (de zogenaamde Kronieken van Hamelen) beleefd, gebaseerd op de beroemde televisieserie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

Aanmelden kan via info@scoutingderja.nl of telefonisch via 06-8359 5784.

De verhalen worden verteld en vervolgens uitgespeeld door en met de deelnemers. Zij spelen de kinderen van het stadje Hamelen, die door de rattenvanger zijn opgesloten in de berg Kei. Daarachter komen ze terecht in een vreemde wereld vol prinsen en prinsessen, reuzen en dwergen, heksen en tovenaars en vele andere sprookjesfiguren.

Bij het spelen komt veel inventiviteit kijken, want vaak moet bedacht worden hoe iets uitgebeeld kan worden:

Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de vele verkleedkleding, die al bij Scouting Derja aanwezig is, maar ook wordt er kleding gemaakt en aangevuld, wanneer dat nodig is.

Naast het spelen en verkleden maken we zelf decors en attributen.

En natuurlijk wordt er veel gezongen, want de basis van de Kronieken van Hamelen vormt de populaire sprookjesachtige jaren ‘70 tv-musical-serie “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?”, waarin meer dan 100 liedjes worden uitgevoerd. Vele van die tijdloze liedjes worden aangeleerd.