Dodenherdenking - 4 mei 2014

Dodenherdenking
  4 mei 2014
Algemene info

Op vier mei is de landelijke Dodenherdenking voor o.a. de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Scouting (de verkennerij of padvinderij heette het toen nog) is in de oorlog actief geweest in het verzet. Dat is één van de redenen, waarom scouting meteen bij de bevrijding alweer actief was, omdat de organisatie nog steeds bestond. Derja-leden zijn betrokken geweest bij het inzamelen van kleding t.b.v. hulpbehoevenden, erewacht houden voor de intocht van de Canadezen op de Breestraat in Leiden en ze hebben een aubade gebracht aan de bij kasteel Oud-Poelgeest gelegerde Canadezen.

Dit jaar leggen we weer een krans bij het monument in het Bos van Wijckerslooth. Ook zijn een aantal scouts en explorers vlaggenwacht.

De Oranjevereniging stelt het erg op prijs dat wij aanwezig zijn bij de Dodenherdenking.
We verzamelen om 19:15 bij het kruispunt Rhijngeesterstraatweg/De Voscuyl, waarna we naar het monument in het Bos van Wijckerslooth lopen.
Daar zal een korte plechtigheid zijn. Om 20:00 uur wordt twee minuten stilte gehouden.
Daarna leggen verschillende mensen van verschillende organisaties een krans. Ook onze groep mag dan de krans leggen, die we op zaterdag 3 mei gemaakt hebben.
Hierna lopen we met de hele groep langs het monument. We keren vervolgens weer terug naar de ingang van het bos, waar de kinderen dan weer opgehaald kunt worden.

Wanneer je komt, zorg er dan voor dat je goed in uniform gekleed bent: blauwe broek, blouse (in je broek!), groepsdas. Trek een trui aan onder je blouse, indien het koud is. We hebben tijdens de ceremonie namelijk geen jassen aan!