U bent hier

Padvindsteropkomst - 27 januari 1940

Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /usr/share/drupal7/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /usr/share/drupal7/includes/menu.inc).


Opkomst
  27 januari 1940 
Verslag

Dit is het oudste verslag van een opkomst van de Derjagroep, dat is overgeleverd.

Uit het logboek van de Zonnebloemen:

Rondetijd, 27 Januari, 1940

Deze opkomst werd gehouden in het clubhuis, want dat was warm genoeg. We begonnen direct met rondetijd, nadat Iser had meedegedeeld, hoe de nieuwe rondeïndeling is. De Zonnebloemen zijn nu:
Jannie, Joke, Jannetta, Els v. Moll, Hannie, Ankie en Coby v. Griethuizen; de laatste is een kabouter, ze moet nog overvliegen. Ik ben begonnen met de namen, adressen, telefoonnummers, scholen, installatiedata en verjaardagen te vragen van de 4 aanwezigen, behalve mezelf natuurlijki. Toen dit klaar was, heb ik de boodschappendienst gedicteerd, en toen we die afhadden, vroeg ik, hoever ze waren met klasse-eisen en zo. Hannie heeft 3e klas, en van 2e haar natuurdagboek, verder heeft ze 4 insignes.
Jannetta moet van 3e klas alleen nog seinen en verkeersregels en Els had d'r 3e klas kaart niet bij zich. Toen ik dit allemaal wist, was de rondetijd om, oh, nee, toch niet. We hebben ook gepraat en gedacht over de bazar voor het Finse rode kruis. Els gaat een kussen vullen en Hannie wist 't nog niet en Jannetta ook niet en ik ga denk ik figuurzagen.

Jannie r.l.