Explorers

Explorers

Hieronder vind je algemene informatie over de Explorers van Scouting Derja.

In september 2013 worden de explorers (her)opgericht. Tot 2008 heette deze leeftijdsgroep sherpa's.

Wat zijn explorers?

Explorers is een groep gezellige meiden van 15 t/m 18 jaar die iedere zaterdag van 16:00 tot 18:00 bij elkaar komen. De opkomsten vinden plaats in en rond het clubhuis van Scouting Derja aan het einde van de Voscuyl in Oegstgeest.

Programma opkomsten

Gewone opkomsttijden: 16:00-18:00

De programma's voor de opkomsten worden door de explorers zelf gemaakt. Soms betekent dat, dat er tijdens de opkomst gezellig gekletst en chips gegeten wordt, maar meestal zijn er activiteiten, zoals o.a. zwemmen, naar het strand, skiën in snow world, oud-Hollandse spelen, spelletjesmiddag, gezamenlijk werken aan het programma voor het zomerkamp, houden van een oliebollenactie (om geld te verdienen voor het zomerkamp) etc.

Explorerweekends

Door het jaar heen houden de explorers een paar weekends. Meestal is dat een installatieweekend in november, een winterweekend en een lenteweekend ter voorbereiding op het zomerkamp.

Explorerkamp

De explorers gaan vaak wat langer op kamp dan de welpen en scouts: zo'n 10 dagen. En vaak is het ook wat verder weg. Er worden geregeld kampen in het buitenland gehouden (België, Engeland). De explorers bereiden zelf een deel van het programma voor het kamp voor. De begeleiding doet ook een deel.