U bent hier

Zomerkamp Kabouters en Padvindsters - 21-28 juli 2007 - Zomercursus Hekserij en Hocus Pocus te Zweinstein

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /usr/share/drupal7/includes/menu.inc).


Zomerkamp in Ommen
  Zomercursus Hekserij en Hocus Pocus te Zweinstein (2) 
  21-28 juli 2007
 
Algemene info - Verslag - Fotoboek

Hieronder volgt het verslag van de zomercursus en wat er aan voorafging door middel van artikelen uit de speciale zomercrususeditie van De Ochtendprofeet.

De Ochtendprofeet
1379e jaargang
speciale zomercursuseditie, nummer 1

zaterdag 16 juni 2007

Uilenpost
Enkele weken geleden hebben de kabouters en padvindsters van Scouting Derja uit Oegstgeest een brief ontvangen van profesoor Minerva Anderling, waarin zij worden uitgenodigd voor een zomercursus Hekserij en Hocus Pocus aan de Hogeschool van Zweinstein.
Inmiddels hebben zich 18 kabouters en 8 padvindsters aangemeld voor de cursus.
Er is nog plaats voor enkele cursisten.

Zomercursus op Zweinstein
Voor de speciale zomercursus op Zweinstein zijn een aantal gastdocenten aangetrokken. Plaatsvervangend hoofd van de school wordt de knappe Desiderius Perkamentus (tovenaar 1e klas), de honderdvijfentwintig jaar jonge broer van Albus Perkamentus, die vorig schooljaar is omgekomen tijdens een aanval van Zwarte Tovenaars.
De school wordt in de week van 21 tot 28 juli bevolkt door de kabouters en padvindsters van Scouting Derja uit Oegstgeest en zal beschermd worden tegen alle mogelijke aanvallen van Je-weet-wel.

Een gewaarschuwde heks telt voor twee
Onlangs brachten de kabouters een bezoek aan Titus Tops, die hen waarschuwde voor gevaar. In zijn kristallen bol zag hij dingen gebeuren op Zweinstein deze zomer, maar vanwege zijn geheimhoudingsplicht mag hij deze voorspellingen niet openbaar maken. De kabouters en padvindsters zijn dus gewaarschuwd!

Vakkenpakket zomercursus
Inmiddels is het vakkenpakket bekend gemaakt door de schoolleiding van Zweinstein. De zomercursisten krijgen les in de vakken: Astronomie, Dreuzelkunde, Geschiedenis van de Toverkunst, Kruidenkunde, Spreuken en Bezweringen, Toverdranken, Transfiguratie, Verweer tegen de Zwarte Kunsten, Verzorging van Fabeldieren, Voorspellend Rekenen, Voorspellingen en Zwerkbal.

De Ochtendprofeet
1379e jaargang
speciale zomercursuseditie, nummer 2

zaterdag 23 juni 2007

Grote schoonmaak op Zweinstein
Komend weekend begint de vakantie voor de leerlingen van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Ook de professoren zijn toe aan een welverdiende vakantie en vertrekken naar rustige vakantieoorden.
Tegelijkertijd arriveren de zomerprofessoren, die deze zomer een cursus geven voor een aantal kabouter- en padvindster-Dreuzels uit Oegstgeest.
“Ik zal grote schoonmaak houden in de kamer van mijn vorig jaar overleden broer”, zo zei Desiderius Perkamentus, die tijdens de cursus het hoofd van de school is.
Sinds zijn broer Albus door Jeweetwel vermoord is, durfde niemand op zijn kamer te komen of er iets op te ruimen, maar de tijd is nu rijp om er met een bezem door heen te gaan, aldus de niet bang uitgevallen professor.
“Mijn broer was een hartstochtelijk verzamelaar van allerlei voorwerpen. Vele zijn al eeuwen oud en kunnen beter bij het oud vuil gezet worden.”

Cursusboeken worden gedrukt
Momenteel worden de cursusboeken voor de zomercursisten gedrukt door Klieder & Vlek, boekhandel op de Wegisweg.
De cursisten krijgen een aantal basisboeken, zoals Het Standaard Spreukenboek” van Miranda Wiggelaar en “Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden” door Spiritus Zalmander.
De cursusboeken zijn als het goed is op tijd klaar voor 7 juli, de dag waarop de cursisten de Wegisweg bezoeken en anders in ieder geval voor aanvang van de zomercursus op 21 juli.

De Ochtendprofeet
1379e jaargang
speciale zomercursuseditie, nummer 3

zaterdag 30 juni 2007

Zomerprofessoren arriveren op Zweinstein
Dit weekend zijn de zomerprofessoren gearriveerd op Zweinstein.
Professor Desiderius Perkamentus zegt te zijn begonnen aan de grote schoonmaak van de kamer van zijn broer Albus.
“Wat een ongelooflijke verzameling magische voorwerpen heeft hij verzameld,” zo zegt de professor, “Vele dingen zijn ongelooflijk oud en zullen een plaatsje krijgen in een museumkamer, waarvoor ik een leegstaand leslokaal zal ombouwen. Er bevindt zich een pan met grijze mist en ook een enorme spiegel. Tevens zijn er een aantal voorwerpen, die nog toebehoord hebben aan de oprichters van Zweinstein: Goderic Griffoendor, Helga Huffelpuf, Rowena Ravenklauw en Zalazar Zwadderich. Deze voorwerpen zonder enige magische betekenis zullen allen naar het museum worden overgeplaatst.”
De professor is vol enthousiasme over de zomercursus.
“Het belooft een interessante cursus te worden,” aldus een uitgelaten professor.

De Ochtendprofeet
1379e jaargang
speciale zomercursuseditie, nummer 4

zaterdag 7 juli 2007

Museum geopend op Zweinstein
Vol trots laat de kersverse hoofd van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, de heer Desiderius Perkamentus, zijn zojuist geopende museum zien. Pronkstukken zijn de voorwerpen van de oprichters van de school: het zwaard van Perkamentus, de beker van Huffelpuf, de ring van Ravenklauw en het medaillon van Zwadderich.
“Stuk voor stuk prachtige voorwerpen. Ze zijn natuurlijk van geen enkel nut, maar het staat wel mooi”, aldus de professor.

Zomercursisten vandaag op bezoek op de Wegisweg
De kabouters en padvindsters van Scouting Derja uit Oegstgeest brengen vandaag een bezoek aan de Wegisweg, waar ze hun schoolbenodigdheden gaan kopen.
Hiervoor moeten zij eerst naar de tovenaarsbank Goudgrijp, waar zij hun Dreuzel-geld kunnen omwisselen voor echt geld: galjoenen, sikkels en knoeten. Vervolgens gaan ze door naar de Wegisweg alwaar de aankomende studenten hun schooluniformen, toverstokken, perkament en ganzenveer zullen kopen.
De Wegisweg is speciaal voor deze Dreuzelkinderen geopend tussen 12:00 en 17:00 uur.
Lees voor een uitgebreid verslag de pagina van de Wegisweg.

De Ochtendprofeet
1379e jaargang
speciale zomercursuseditie, nummer 5

zondag 22 juli 2007

Zomercursus op Zweinstein
Gisterenochtend om 11:22 vertrok vanaf perron 1¼ de Zweinsteinexpress met de zomercursisten naar Zweinstein voor de speciale zomercursus Hekserij en Hocus Pocus die de komende week op Zweinstein gegeven wordt.

Hiervoor zijn een aantal gastdocenten aangetrokken. Plaatsvervangend hoofd van de school is Desiderius Perkamentus, de honderdvijfentwintig jaar jongere broer van Albus Perkamentus, die vorig jaar op vreselijke wijze om het leven is gekomen.
De school wordt de komende week bevolkt door de kabouters en padvindsters van Scouting Derja uit Oegstgeest. Gisteravond vond de sorteerceremonie plaats, waarbij alle leerlingen werden ingedeeld bij de vier afdelingen. Elders in deze krant vindt u de verdeling.

Afdelingsindeling

Griffoendor
Professor Perkamentus
Saskia Ilse Anne Eleonora Elvira Eva Noa
Huffelpuf
Professor Obscura
Mirjam Ceres Lisa Freija Maika Nienke Madelief
Ravenklauw
Professor Kronkel
Maaike Simone Zoë Manae Camille Clara Lara
Zwadderich
Professor Kreep
Robin Juliëtte Rosa Pauline Amber Laura Elma

 

LAATSTE NIEUWS
Afgelopen nacht is er ingebroken op Zweinstein en zijn drie eeuwenoude voorwerpen gestolen. De voorwerpen lijken geen magische krachten te hebben en hebben alleen emotionele waarde. Het Ministerie van Toverkunst stelt een onderzoek in. De cursuslessen gaan gewoon door.

De Ochtendprofeet
1379e jaargang
speciale zomercursuseditie, nummer 6

maandag 23 juli 2007

De eerste cursusdag
Gisterenochtend begonnen om 9:30 de lessen van de zomercursus op Zweinstein.
De vier afdelingen kregen steeds afzonderlijk les.
Professor Perkamentus gaf les in Zwerkbal. In de tweede Zwerkballes werden er oefenpartijtjes gespeeld tegen een andere afdeling.
Professor Obscura leerde de leerlingen de geheimen van de sterrenhemel.
Bij professor Kreep werd een eenvoudige toverdrank gebrouwen en uitgeprobeerd.

Professor Kronkel tenslotte liet de kinderen theeblaadjes lezen

Namen van inbrekers bekend
Het Ministerie van Toverkunst maakt hierbij de namen van de inbrekers op Zweinstein bekend. In de nacht van zaterdag op zondag hebben zij de drie magica van Griffoendor, Huffelpuf en Ravenklauw gestolen. Een ieder die iets gezien heeft wordt verzocht zich tot het Ministerie te wenden. De namen zijn:
- Edgar Roselier, die het Verboden Bos is ingegaan en er niet uit is terug gekomen.
- Julius Ravenwoud, woonachtig te Eerde.
- Tatjana Dolochov, is gistermiddag opgepakt en naar de tovergevangenis Azkaban gestuurd voor verder verhoor.

De magica
De gestolen magica blijken helemaal niet onbelangrijk te zijn, aldus het boek de Praescriptor, dat zich bevindt op de Verboden Afdeling van Zweinstein. Een uittreksel:

Elk van de stichters laat op Zweinstein een magica, een voorwerp van grote magische kracht, achter, die er zorg voor moet dragen dat het evenwicht op de school bewaard blijft tussen dappere, trouwe, intelligente en doortastende leerlingen.

Deze voorwerpen zijn:
Van de dappere Godric: het Zwaard van Griffoendor
Van de trouwe Helga: de Beker van Huffelpuf
Van de intelligente Rowena: de Ring van Ravenklauw
Van de doortastende Zalazar: Het Medaillon van Zwadderich

Wanneer één of meerdere magica verdwijnen, zal de eigenschap van die afdeling teloor gaan en de eigenschappen van de anderen sterker worden.

De Ochtendprofeet
1379e jaargang
speciale zomercursuseditie, nummer 7

dinsdag 24 juli 2007

Excursie voor padvindsters niet geheel volgens plan
De padvindsters zijn gisteren op excursie gegaan. Onderweg hebben ze les gekregen in Verzorging van Fabeldieren, Geschiedenis van de Toverkunst en Kruidenkunde.
Bij een ondoorwaadbare oversteek, waar tegenwoordig ook een brug ligt, hebben ze een magisch vlot gebouwd om zo te ervaren hoe tovenaars vroeger rivieren overstaken.
Ook hebben ze het principe van rijskruid geleerd door deeg te maken en er een snufje rijskruid aan toe te voegen. Op het einde van de dag was het deeg magisch in volume toegenomen, zodat ze er lekkere broodjes van konden bakken.

Op het moment dat de cursisten de thuisreis wilden aanvaarden (ze waren inmiddels in Eerde beland), werden ze geconfronteerd met de dooddoener Julius Ravenwoud, één van de dieven van de magica.
Na een heftig gevecht konden de padvindsters, die uiteraard in de meerderheid waren, de magica bemachtigen. Julius bleek de Beker van Huffelpuf te hebben gestolen.

Doordat Julius nog ergens rondzwerft hebben de padvindsters gekampeerd op een plek, die ze magisch hebben beschermd tegen Zwarte Tovenaars.

Helaas konden hierdoor de eerste Zwerkbalwedstrijden niet plaatsvinden.

Les Fabeldieren bij kabouters uit de hand gelopen
Professor Perkamentus heeft de kabouters onmiddellijk naar het meer gestuurd, na een wel zeer modderige les Fabeldieren. Professor Hagrida leek het wel leuk om de kinderen te leren hoe ze modderbeestjes moesten verzorgen. Professor Perkamentus was hier minder over te spreken.

Ontmoeting met meermin
De kabouters maakten kennis met een meermin, die beweerde dat ze een geheimzinnig figuur iets had zien begraven aan de rand van het Verboden Bos.
De avontuurlijke kabouters gingen uiteraard onmiddellijk op onderzoek uit en vonden inderdaad een kistje begraven. Het kistje zat echter helaas op slot, zodat de inhoud vooralsnog onbekend blijft.

De Ochtendprofeet
1379e jaargang
speciale zomercursuseditie, nummer 8

woensdag 25 juli 2007

Kabouters krijgen les van oprichters Zweinstein
Professor Perkamentus stuurde gisteren de kabouters met behulp van een tijdsteen naar het jaar 993 terug, om zo kennis te maken met de oprichters van Zweinstein.

Hier leerden de kabouters over de beveiliging van Zweinstein door reuzenspinnen. Inbrekers hebben geen schijn van kans bij deze spinnen.

Op de Verboden Afdeling van de bibliotheek hebben de kabouters de geheime Paddenstoelenpadroute naar de spinnen gevonden.

Excursie naar paddenstoelen geëindigd in gevecht tegen reuzenspin Aragog
De kabouters hebben het Paddenstoelenpad gevolgd naar het nest van de reuzenspin Aragog.
Deze bleek de dooddoener Edgar Roselier gevangen te hebben in zijn web. In ruil voor een sappige kabouter wilde hij Edgar wel vrijlaten, maar met een list wisten de kabouters zowel Edgar als zichzelf te redden uit de klauwen van de reuzenspin.
Edgar was zo blij om zijn bevrijding, dat hij vertelde dat hij het kistje had begraven bij de rand van het bos en de sleutel ervan naar een handlanger, een sleutelbewaarder, in de stad had gestuurd.

Padvindsters ontsnappen aan Julius Ravenwoud
Om Julius te ontwijken zijn de padvindsters van hun magische schuilplaats dwars door het landschap teruggekeerd. Julius heeft hen gelukkig weinig gezien en in ieder geval geen kwaad gedaan.

Professor Perkamentus tevreden
Professor Perkamentus toont zich tevreden over het verloop van de eerste cursusdagen. “Hoewel niet alle lessen volgens het rooster zijn uitgevoerd, zijn de kinderen leergierig en tonen veel belangstelling voor het hun aangebodene’ zo liet hij onze verslaggever weten. En hij voegde er aan toe dat sommige cursisten ‘Veelbelovend en uiterst slim’ zijn.

Ontsnapping uit Azkaban
Hedennacht is de gevaarlijke heks Tatjana Dolochov ontsnapt uit Azkaban. Vermoedt wordt dat ze de door haar gestolen magica wil overhandigen aan Jeweetwel.

De Ochtendprofeet
1379e jaargang
speciale zomercursuseditie, nummer 9

donderdag 26 juli 2007

Kabouters bemachtigen tweede magica
De kabouters hebben de professoren weten om te praten, dat ze deze dag een bezoekje aan de stad wilden brengen. Zogenaamd om inkopen te doen voor de familie thuis. Ze wilden de lessen wel ’s avonds inhalen.
Toen ze eenmaal in de stad gearriveerd waren hebben ze inderdaad ook boodschapopen gedaan voor zichzelf, om geen argwaan te wekken bij de professoren.
Maar ondertussen hebben ze de sleutelbewaarder gevonden, waarvan ze door Edgar Roselier wisten dat die zich in de stad bevond.
Op listige wijze wisten ze hem een doos met sleutels te ontfutselen.
Teruggekeerd op Zweinstein konden ze het door hen eerder gevonden kistje openen met behulp van de verschillende sleutels uit de doos.
In het kistje zat de magica van Ravenklauw: de Ring.

Padvindsters ontmoeten feniks
Tijdens hun bezoek aan het zwemmeer hebben de padvindsters kennis gemaakt met een feniks.
Deze vertelde hen, dat er een uil verstrikt is geraakt in een hoge boom nabij Zweinstein.
De padvindsters, hulpvaardig als altijd hebben (met veel moeite) uiteindelijk de uil kunnen bevrijden.
De brief, een leeg vel papier, was beschreven met onzichtbare inkt. Gelukkig hebben de cursisten geleerd hoe ze die weer zichtbaar kunnen toveren.
De brief blijkt van de hand van de heks Tatjana Dolochov te zijn en gaat over de overhandiging van het zwaard van Griffoendor aan Jeweetwel, hedenmiddag in de Kerkstraat.
Aan alle tovenaars wordt nu gevraagd om alle Kerkstraten in het land in de gaten te houden.

Belangrijke mededeling voor huiselfen
Komt allen vandaag naar de demonstratie van nieuwe toverrecepten op de tovenaars-huishoudbeurs in Zwenkegem.

De Ochtendprofeet
1379e jaargang
speciale zomercursuseditie, nummer 10

vrijdag 27 juli 2007

Derde magica door zomercursisten gered
Door dapper optreden van de kabouters en padvindsters, die op zomercursus zijn op Zweinstein, is gistermiddag de magica van Griffoendor terug op het kasteel.
Door een nep-zwaard te kopen, wisten de kinderen het echte zwaard in hun bezit te houden. De kabouters hielden de wacht bij de Kerkstraat in Ommen en de padvindsters bij de Kerkstraat in Zwolle. Op deze manier hadden ze alles in handen en konden ze ervoor zorgen, dat het zwaard van Griffoendor niet in handen van Jeweetwel kwam.
Gisteravond zijn de drie magica, die deze week door de zomercursisten zijn heroverd, weer teruggehangen op hun originele plaats op Zweinstein.

Professor Perkamentus heeft er een anti-diefstal-spreuk overgesproken, zodat een herhaling niet kan voorkomen.

Huiselfen bezoeken tovenaars-huishoudbeurs
Vele huiselfen uit het hele land hebben de huishoudbeurs voor tovenaars bezocht, waar de allernieuwste snufjes en snuifjes te vinden waren.
Vele huiself-eigenaren waren echter niet zo blij met deze vrije dag, omdat zij nu zelf moesten koken.

Kookwedstrijd padvindsters
Omdat de huiselfen vandaag niet konden helpen met koken besloten de padvindsters vandaag een kookwedstrijd te houden. Ze gingen zelf inkopen doen in de stad hiervoor.
De maaltijden waren zeer geslaagd en alle afdelingen hebben punten verdiend voor hun zelfbereide maaltijden.

Kabouters koken zelf
Professor Perkamentus laste alle lessen van deze dag af, omdat de kabouters de taken van de huiselfen moesten overnemen, die een dagje weg waren.
Ze bedachten zelf een menu en kochten daarvoor de ingrediënten in het dorp in.
Eén afdeling verzon het voorgerecht, twee het hoofdgerecht en de laatste het nagerecht.

De maaltijd was extra feestelijk, omdat de magica weer allen terug zijn op Zweinstein. De kabouters hebben laten zien, dat ze best voor zichzelf kunnen zorgen als het nodig is.
’s Avonds werd er feest gevierd en allerlei leuke spelletjes gedaan.

De Ochtendprofeet
1379e jaargang
speciale zomercursuseditie, nummer 11

zaterdag 27 juli 2007

Examens op Zweinstein
Gisteren vonden de examens plaats voor de cursisten aan Zweinstein’s Hogeschool voor Hekserij en Pocus.

In de loop van de week hebben de cursisten veel geleerd, doordat zij vele gevaren hebben moeten overwinnen.

“Helaas hebben vele lessen niet kunnen plaatsvinden,” zo zei plaatsvervangend hoofd Desiderius Perkamentus, “maar de leerlingen hebben laten zien wat ze kunnen en daardoor hebben ze hun diploma dubbel en dwars verdiend.”
De ervaringen van de week kwamen goed van pas bij de examens, die soms best wel zwaar waren. Maar alle cursisten hebben met vlag en wimpel de examens gehaald.

Galadiner op Zweinstein
De leerlingen van de zomercursus konden gisteren hun galagewaden aantrekken voor het luxe galadiner.
Hierna volgde de officiële uitreiking van de diploma’s, waarvoor alle leerlingen cum laude waren geslaagd.

’s Avonds werd er bij een groot vuur een betoverend eindexamenfeest gehouden.