Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /usr/share/drupal7/includes/menu.inc).

Sobraniahorde

Wie zijn welpen?

De welpen zijn meisjes en jongens van 7 t/m 11 jaar die iedere zaterdag van 13:30 tot 15:30 bij elkaar komen. De opkomsten vinden plaats in en rond het clubhuis van ons tijdelijk onderkomen bij de Sagara Satrya's aan de Mariahoevelaan 28 te Oegstgeest.
Als welp speel je in een groep en deze groep noem je een horde. De naam van onze horde is Sobraniahorde.

Het welpen-thema

De welpen van Scouting Derja spelen spellen in een spannend thema. Elke week reizen ze af naar een andere wereld of een andere tijd, bijvoorbeeld naar de tijd van de Ridders van de Ronde tafel of naar de wereld van Narnia. Daarbij proberen ze hun grenzen te verleggen en ondertussen ook spelenderwijs belangrijke waarden als samenwerking, hulpvaardigheid en verantwoordelijkheid aan te leren.

Programma opkomsten

Gewone opkomsttijden: 14:00 - 16:00

De welpen mogen al om 13:30 komen als ze dat leuk vinden, om samen met elkaar te spelen of aan hun insignes te werken.
De opkomst begint om 14:00 precies.

Insignes

Een aantal keer per jaar gaan de welpen aan het werk met insignes. Dit zijn vaardigheids badges die de kinderen na afronding van de oprachten op hun uniform mogen dragen.

Nesten

De welpen worden ingedeeld in nesten. Momenteel hebben we 2 nesten: de olifanten en de panters.

Installatie

Nieuwe welpen, die na drie keer kijken besluiten te blijven worden op een gegeven moment geïnstalleerd tot echte welpen. Zij krijgen dan de insignes voor op het uniform en de groepsdas. Bij de installatie krijgt de nieuwe welpen ook een welpennaam. Dit is elke keer weer een grote gebeurtenis, waarbij ook ouders mogen komen.

Welpenweekends

Een paar keer per jaar wordt er een weekend georganiseerd. Het is altijd erg gezellig om met alle welpen in één lokaal te slapen en allerlei avonturen rondom een bepaald thema te beleven.

Zomerkamp

Ieder jaar in de zomervakantie gaan de welpen een week op kamp ergens in een clubhuis in Nederland. Ze beleven dan van alles en nog wat in een bepaald thema en het is best spannend om een week lang met leeftijdsgenootjes te spelen en in dezelfde ruimte te slapen. Het kamp is meestal het hoogtepunt en de afsluiting van het jaar.