Stam

Stam van Osger

Hieronder vind je algemene informatie over de Stam van Scouting Derja.

Wat is de stam?

De stam bestaat uit leiding en oud-leiding vanaf 17 jaar en ouder.
Zij hebben onregelmatig bijeenkomsten, waarbij vooral gezelligheid belangrijk is.
Zij hebben een eigen thema, waaromheen zij activiteiten maken: De legende van Osger

Het stam-thema: De Legende van Osger

Sinds 1099 waren er geesten rond op de Voscuyl. De vloek van Osger (een groot-grondbezitter uit de 11e eeuw) heeft er voor gezorgd dat sinds zijn dood geen edele een bestemming heeft kunnen vinden voor de braakliggende grond. Pas als op deze plek iets goeds wordt gerealiseerd voor de mensheid zal de vloek worden opgeheven. In 1999 heeft de stam van scouting Derja de sporen gevonden van deze oude legende. Sinds die tijd wordt het clubhuis regelmatig bezocht door de geest van Osger...

Zie ook: De Legende van Osger (wordt verwacht)

Stamkroeg

Opkomsttijd vanaf 20:00.

De stam houdt haar stamkroeg 's avonds op de zaterdagen dat er groepsraad is. De stam drinkt met elkaar en eet vaak 's avonds samen. Nu en dan maken stamleden hun eigen programma in de vorm van bijvoorbeeld een tocht, filmavond of uitje.

Installatie

Als er nieuwe stamleden komen, moeten ze eerst worden geïnstalleerd. Dit vindt plaats op een speciale avond, waar de geest van Osger ongetwijfeld ook rond zal waren. De installaties zijn in mysterieën gehuld en je zal er alleen achterkomen wat het inhoudt als jij het aandurft toe te treden tot de Stam van Osger.