Kabouter- en Welpenopkomst - 6 oktober 2012 - Avontuur in Ruwenda 2

6 oktober 2012

Info leiding - Verslag
Logboek Kabouters - Logboek Welpen

Deze week is er het vervolg op het avontuur van 22 september. Wat is er gebeurd met de volwassenen in Ruwenda? Zijn ze echt "poef" in rook opgegaan? Kunnen de kinderen het land zelf regeren? Of is er iemand anders die koning wil worden?

De opkomst is van 10:00-12:00.

Na afloop hebben enkele kabouters en welpen corvee. Zij kunnen een kwartier later worden opgehaald.

Verslag

Omdat vandaag er drie 'onbekende' leiding zijn worden ze even voorgesteld en doen we daarna krantenmep, waarbij we de namen leren kennen.

Voor we openen wordt in het kort besproken wat er de vorige keer is gebeur: De volwassenen van Ruwenda zijn verdwenen. De prinsesjes en de andere kinderen hebben in het bos de kleren van de volwassenen gevonden. Ze hebben daarbij hulp gehad van een heks en een tovenaar. De heks en tovenaar hebben ze meegenomen naar de Citadel, het paleis van Ruwenda.

Openen
We openen met het Ruwendalied. Luke slaat op de gong. We zijn in Ruwenda aangekomen.

Introductie
Als de kinderen hun ogen opendoen zijn er geen volwassenen meer. Een soldaat komt binnen met de aankondiging, dat vanmiddag een tovenaar de macht komt overnemen, omdat die gehoord heeft, dat er geen volwassenen meer zijn.

De kinderen willen dat niet en gaan op zoek naar de behulpzame heks van vorige week. Ze vinden haar aan de andere kant van een moeras.

Spel: Door het moeras
Er liggen een aantal plankjes. Met behulp van de plankjes bereiken ze de overkant, waar ze om hulp vragen aan de heks.

De heks overlegt met de kinderen. Er zijn geen volwassenen meer. Dat betekent, dat slechte heksen of tovenaars zullen proberen om de macht te grijpen in Ruwenda. Om dat te voorkomen moet er een nieuwe koning en koningin zijn. Daarom gaan we kijken wie de beste koning en koningin zijn. Naast de koning en koningin zijn ook de prinsessen Haramis en Kadya van belang voor het regeren van het land.

Spelletjes
Er worden een aantal spelletjes en activiteiten gedaan waarbij gekeken wordt wie de beste koning, koningin en prinsessen zijn.

Prinses Kadya: Natuur:

- Paniek in de jungle
De groep wordt verdeeld over 4 groepjes dieren: tijgers, apen, slangen en olifanten. Iedereen gaat op een krukje staan, behalve één. De leiding roept steeds de naam van één van de diersoorten. Deze kinderen moeten zo snel mogelijk naar een ander krukje toe. Degene die geen krukje heeft moet ondertussen proberen een krukje te bemachtigen. Als er ‘Paniek in de jungle’ wordt geroepen moeten alle dieren een ander krukje bemachtigen.

Koning Antar: Leiderschap:

- De goede volgorde
De groep verspreidt zich over een, vooraf aangegeven ruimte. De deelnemers doen allemaal hun ogen dicht en praten niet. De spelleider fluistert iedereen een getal van 1 tot en met 14 in het oor. Als dat is gebeurd moet de groep proberen zo vlug mogelijk in de goede volgorde zien te komen, 1 t/m 14. Er mag echter niet worden gekeken.
Het spel wordt een tweede keer gedaan, nu mogen ze wel kijken, maar niet praten.

Limonade en zingen
We drinken limonade en we zingen twee liedjes.

Vervolg spelletjes
Vervolg verkiezingsspelletjes.

Koningin Anigel: Zorgzaamheid:

- Het grote vriendschaps-spel
De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk vriendschappen voor het leven te sluiten.
Om dit te doen moeten ze eerst naar een vriendschaps-smid gaan, hier krijgen ze een opdracht die ze per twee moeten uitvoeren (paardje rijden, kruiwagen); als ze daarin slagen krijgen ze een vriendschapsband (een lange reep krant om hun armen en hun benen).
Nu moeten ze proberen met hun twee-en, zonder hun vriendschapsband te breken, tot bij de vriendschaps-vereeuwiger te geraken, maar onderweg zijn er een paar hindernissen: ze moeten onder een tafel en over een tafel heen klimmen.

Prinses Haramis: Wijsheid:

Voor een spel met prinses Haramis hebben we geen tijd meer, dus gaan we snel over tot de verkiezingen.

Per personage mogen de kinderen zeggen of ze die willen spelen en dan mogen ze een getal onder de 10 zeggen. Snel kleden de 4 personages zich om.

De tovenaar
Koning Antar en koningin Anigel staan op hun krukken met naast hen prinses Haramis en prinses Kadya. De tovenaar verschijnt en eist het koninkrijk op. Er is echter een nieuwe koning en koningin en de tovenaar vertrekt woedend weer. Ruwenda is voorlopig gered, maar waar zijn de volwassenen?

We sluiten met het Ruwendalied. We zijn weer uit Ruwenda vertrokken.

Logboeken

Uit het logboek van de Kabouters (2011-2012):

6/10/12

Pascale

We begonnen met openen.
Daarna moesten we over het moeras naar het Scouts lokaal.
Daar stond de heks en die vertelde dat de tovenaar Ruwenda wou overnemen en dat we spelletjes moesten doen, om er voor te zorgen dat de tovenaar niet Ruwenda zou overnemen.
En uiteindelijk was Dj de koning, Rosie de koningin, Sophie Heramus en Zoë Katja. En ik de wachter met Luke. En Senne de FBI.
En de tovenaar zei dat hij wraak zou nemen.

Einde!!!

Pagina 28

Logboek

Uit het logboek van de Welpen (2011-2012):

6/10/12

We begonnen met openen.
Daarna moesten we naar het scoutslokaal waar de heks AardTeun in een jurk!!!!!!! vertelde de heks dat een tovernaar was die het land wou overneemen !!!!!!!!
Maar dat wouden we natuurlijk niet!!
Maar de heks had een idee
Want vorege week hadden we toch de kleeren van Katja en koningin Aanigel en Haramis en prins Antar!! Dan kunnen verkleeden maar eerst moesten we spelitjes doen!!
Het eerste spellitje was paniek in de jungel.
En het twede spellitje was dat we met een blindoek om onze ooge in een goede vogorde moeste staan.
En het derde spellitje zeg ik niet.
Daarna moesten we verkleeden

Rosie !