U bent hier

Kabouter- en Welpenopkomst - 22 september 2012 - Avontuur in Ruwenda

Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /usr/share/drupal7/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2404 van /usr/share/drupal7/includes/menu.inc).


Avontuur in Ruwenda
  22 september 2012 

Info leiding - Verslag - Fotoboek
Logboek Kabouters - Logboek Welpen

Deze zaterdag beleven we een avontuur in Ruwenda. Wat gebeurt er deze keer weer voor spannends? Er schijnt iets vreemds aan de hand te zijn in het bos...

De opkomst is van 10:00-12:00.

Na afloop hebben enkele kabouters en welpen corvee. Zij kunnen een kwartier later worden opgehaald.

Ook is er hoofdkabouter- en welpenraad van 12:15-13:00.

Verslag

Introductie Ruwenda
Voordat we openen vertellen we in het kort iets over Ruwenda, over Haramis, Kadya, Anigel en Antar en over de twee prinsesjes Mikayla en Iriane, het prinsje Usuzë en de twee buurprinsesjes Azura en Jelina.

Openen
We openen met het Ruwendalied. Stella slaat op de gong. We zijn in Ruwenda aangekomen.

Introductie
Als de kinderen hun ogen opendoen zijn er geen volwassenen meer en liggen er vier losse letters in het midden in Ruwendageheimschrift. Snel ontcijferen de kinderen het. Er staat : H, E, L en P, letters die tezamen het woord 'Help' vormen. Dan ontdekken ze de bedienden Uzun en Jagun, die in een hoek van het lokaal op de grond slapen.

Spel: Zoek de prinsesjes
De kinderen maken Uzun en Jagun wakker. Ze vertellen, dat er iets geheimzinnigs is gebeurd in Ruwenda. Alle volwassenen zijn weg. Zij zijn de enigen, die er nog zijn, maar ze vallen om de haverklap weer in slaap. De vier prinsesjes zijn ergens op het terrein en zijn ook in slaap. De kinderen gaan hen per volkje zoeken. Als ze hen gevonden hebben maken ze hen wakker en brengen hen terug naar het clubhuis.

Onderweg naar het bos
Als alle prinsesjes gevonden zijn vertellen deze, dat ze niets gezien hebben, maar alleen "poef" gehoord hebben en toen vielen ze in slaap. Ze hebben wel gehoord, dat er in het bos iets geheimzinnigs aan de hand is.
Daarom gaan ze op weg naar het bos, zonder volwassenen, want die zijn er niet. Bij grote oversteekpunten komen ze wel soldaten tegen, waar ze een wachtwoord voor moeten zeggen voor ze mogen oversteken. Het wachtwoord bestaat uit een aantal letters en als de kinderen het wachtwoord kunnen spellen met behulp van voorwerpen, die ze zien, mogen ze verder.

Gezamenlijk spel: Boompje verwisselen
In het bos komen ze een heks tegen. Deze vertelt, dat ze in het heksenbos zijn beland. Ze moeten laten zien, dat ze goed kunnen rennen. Daarom doen we boompje verwisselen.

Limonade
Hierna gaan we naar het midden van het bos, waar we limonade drinken.

Speurtocht in het bos
De heks vertelt, dat ze in het bos een magische cirkel moeten lopen. Onderweg moeten ze op zoek naar de eerste tekenen van de herfst, want die is gisteren begonnen. Ze krijgen een blaadje met plaatjes van typische herfstvoorwerpen, zoals paddestoelen, spinnen, blaadjes en eikels. Ze moeten deze onderweg opzoeken.

Onderweg komen ze nogmaals de heks en ook een tovenaar tegen, waar ze nog een klein opdrachtje krijgen.

Aan het eind van hun route vindt elk volkje de kleren van één van de spelfiguren (Haramis, Kadya, Anigel of Antar), maar van henzelf is geen spoor te vinden.

Terug naar het clubhuis
We keren daarom terug naar het clubhuis. Omdat het al bijna tijd is kunnen we niet verder gaan zoeken naar de volwassenen. De volgende keer wordt dus ook weer spannend...

Pannenkoekenactie
We vragen ook nog wie er willen helpen bij de Pannenkoekenactie. Na de opkomst vragen we dan aan de ouders, of ze ook kunnen helpen.

Sluiten
We sluiten met het Ruwendalied. We zijn weer uit Ruwenda vertrokken.

Logboeken

Uit het logboek van de Kabouters (2011-2012):

Volgende week Pannenkoekenactie

22 september poeff... (zzzz...)

We gingen vandaag zoals gewoonlijk eerst openen en de hoofdkabouters (ik, Laura, Silke, Marta) waren de prinsesjes. We moesten ons verstoppen op het terrein. De anderen waren verdeeld in groepjes (volkjes) en moesten ons zoeken en als ze ons hadden gevonden moesten ze ons wakker maken. En toen ze ons wakker hadden gemaakt vertelden we wat er was gebeurd. We hoorden poeffff......
En toen gingen we naar het bos. We deden daar wat spelletjes. Later vonden we de kleren van een paar volwassenen. Toen gingen we naar het clubhuis en gingen we sluiten.

Einde

(Sophie is onze bodycart)

(Dom, ik ben m'n traktatie vergeten)

Pagina 27

Logboek

Uit het logboek van de Welpen (2011-2012):

22-9-2012

De prinsessen, ik, Suzan, Laura en Silke, gingen zich verstoppen en voelen door het geluid poefff.... in slaap. Toen werden we wakker gemaakt door de kinderen uit jouw groepje. Toen gingen we naar het bos. Daar moesten we een rondje lopen en allemaal voorwerpen zoeken. Na het spel gingen we kleren zoeken van een paar volwassen mensen (die waren weg). Toen gingen we terug.

P.S. Het mysterie is nog niet opgelost!

Pagina 32