Jubileumuitje - 1 september 2012 - Fun Forest

1 september 2012

Info leiding - Verslag - Fotoboek
Programma - Opgave - Verslag

Vanwege het 75 jaar jubileum organiseert het bestuur een gratis jubileum event op zaterdag 1 september voor alle leden.

Met een bus gaan we naar het klimpark Fun Forest in Amsterdam.

Alle leden worden zaterdag om uiterlijk 13.00 verwacht in uniform op het clubhuis. Bevers mogen een rood shirt aantrekken, als ze dat hebben.

Hieronder zijn alle gegevens over het uitje:

13.00 Vertrek vanaf het clubhuis
17.00 Terug op het clubhuis
18.00 Eten op het clubhuis (patat...)
19.30 Einde

Wat trek je aan?
- Uniform: blouse, das en (stevige) broek
- Stevige dichte schoenen (Geen sandalen of slippers; wel sportschoenen of wandelschoenen)

Wat neem je mee?
- Lunchpakket of thuis eerst eten
- Regenjack (voor het geval dat)
- Goede humeur

Zussen en broers, die geen lid zijn, mogen ook mee. Zij betalen € 17.50 p.p.

Er is een bus gehuurd.

Opgave

De leden moeten zich opgeven voor 23 augustus, omdat de organisatie van Fun Forest het aantal deelnemers wil weten en dit aantal wordt ook in rekening gebracht, via email aan info@scoutingderja.nl.

Verslag

De kinderen en andere leden verzamelen zich om 13.00 op het clubhuis. Ze weten nog steeds niet wat we gaan doen en dat blijft een verrassing tot we voor de deur van het klimpark Fun Forest staan.

Maar de eerste verrassing is, dat we met z'n allen met een bus gaan. De bus vertrekt vanaf het parkeerterrein en rijdt via de snelweg naar Amsterdam naar het klimpark in het Amsterdamse Bos.

Daar aangekomen stappen we uit en moeten we even wachten tot de inschrijving geregeld is.

De 6-jarigen mogen al gaan klimmen in een klimspeeltuin.

Voor de 7-jarigen is er het speciale Speedrunner Parcours, een veilig klimparcours, waarbij ze continu gezekerd zijn.

De overigen kunnen gaan klimmen in het reguliere klimparcours.

Nadat iedereen zich in een klimtuig heeft gehesen en alles gecontroleerd is of het goed vast zit, krijgen we een uitgebreide instructie, voordat we mogen gaan klimmen.

In het klimparcours kunnen zij nu veilig klimmen, slingeren en tokkelen op 8 verschillende parcours, die oplopen in moeilijkheidsgraad en hoogte. Per 2 kinderen t/m 13 jaar klimt er één volwassene mee. Vanaf 14 jaar mag je zelfstandig klimmen.

Alle kinderen hebben het reuze naar hun zin en er worden vele grenzen overschreden!

Na 2,5 uur klimmen keren we met de bus terug naar het clubhuis, waar we nog een gezellige patat-maaltijd houden op het pleintje bij de vlaggenmast.

Na het maken van een groepsfoto voor het pas groen geschilderde clubhuis, kunnen de kinderen weer naar huis.