Groepsweekend - 26-27 januari 2013

26-27 januari 2013

Info leiding - Algemene info - Fotoalbum
Verslag - Deelname - Bagagelijst

Het 75-jarig jubileum van de Derja’s loopt bijna ten einde. Dit wordt afgesloten met een knallend groepsweekend op zaterdag 26 en zondag 27 januari met als thema: Verleden, heden en toekomst!

Start: zaterdag 26 januari om 10.00 uur.
Einde: zondag 27 januari om 12.00 uur.

Kosten: 10 euro.

Verslag

Op zaterdagochtend ontvangt iedereen bij binnenkomst het nieuwe groepsvest, een mooie donkerbruine hoodie met gele opdruk.

Wanneer iedereen er is, wordt er geopend bij de vlaggenmast met het Ruwendalied van de Kabouters en Welpen en het vlaghijsen door de Scouts.

Vervolgens gaan we naar het bos. Daar wordt de groep in tweeën verdeeld voor een spelletje vlaggenroof. De eerste keer is het de leiding en stam tegen de kinderen. Iedere groep verstopt in een deel van het bos de vlag en moet vervolgens de vlag van de andere partij proberen te vinden. Maar ondertussen kan je ook getikt worden. Iedereen heeft namelijk een kaartje met een cijfer gekregen en als twee personen van verschillende groepen elkaar tikken krijgt degene met het hoogste kaartje het kaartje van de ander. Degene die zijn kaartje kwijt is moet eerst een nieuw kaartje halen voordat hij verder mag met zoeken naar de vlag. Natuurlijk winnen de kinderen het eerste spel. Daarna wordt het spel nog een keer gedaan, maar dan met kinderen en leiding door elkaar.

Terug op het clubhuis gaan we lunchen. Na de lunch is het even tijd voor wat rust en vrij spelen. Om 2 uur gaan we weer het dorp in voor een vossenjacht. De leiding en stam is door het dorp verspreid en spelen allerlei figuren uit de afgelopen 75 jaar. Dat kunnen spelfiguren zijn, zoals een ridder en koning Antar, maar ook figuren uit een bepaalde tijdsperiode, zoals een hippie. De kinderen gaan in groepjes op zoek naar deze figuren en doen een kort spelletje voordat hun kaart wordt afgestreept.

Terug op het clubhuis worden de bedden klaargelegd en niet veel later gaan we eten: patat met appelmoes en worstjes. Daarvoor is op de tafels zilverfolie gelegd. Op het zilverfolie wordt de patat, appelmoes, ketchup en mayonaise gestrooid en iedereen kan heerlijk eten.

Na het eten is er een spel in de hal, waarbij een aantal stellingen worden neergelegd, waar met ja of nee op geantwoord kan worden. In tien seconden moet je dan in het ja-vak of nee-vak gaan staan en als je het goede antwoord hebt krijg je een sticker op je vest geplakt. Vier scouts winnen, want zij hebben 10 van de 11 vragen goed.

Hierna houden we buiten in de sneeuw een kampvuur, waarbij een aantal liedjes worden gezongen.

En dan is het alweer tijd om naar bed te gaan.

De volgende ochtend begint met een heerlijk ontbijt  met onder andere witte bolletjes, warme croissantjes, beschuit, eitjes, ontbijtkoek, jus d'orange en thee.

Na het ontbijt gaan we in groepjes van drie of vier een collage maken op een groot vel wit karton. Op een tafel ligt allemaal materiaal dat je kunt gebruiken. Het thema voor de collage is: Scouting over 25 of 100 jaar. Er worden een heleboel mooie collages gemaakt, die na afloop van het weekend worden opgehangen in de hal.

Aan het eind van het weekend wordt er gesloten met het maken van een groepsfoto en het uitdelen van de jaarkalender.

Aan het weekend nemen Kabouters, Welpen, Scouts, Stam en Leiding deel.

De volgende 47 leden hebben zich al aangemeld:

Kabouters en Welpen (16): Arlo, Benthe, Laura, Leo, Luke, Marta, Matthias, Menko, Mirjana, Pascale, Sara, Senne, Silke, Sophie, Suzanne, Zoë
Scouts (14): Clara, Dorien, Eleonora, Elma, Eva, Frederiek, Freija, Kiora, Libuska, Maika, Marieke, Nienke, Noa, Xanthe
Stam/Leiding/Bestuur/Ouders (17): Aaldert, Aart-Teun, Andrea, Ceres, Ciska, Ellen, Erwin, Henk, Ilse, Leontien, Linda, Manon, Marianne, Marloe, Rianne, Sandra, Stefano

Op 6 januari is een inschrijfformulier opgestuurd. Stuur deze voor 13 januari terug naar info@scoutingderja.nl!

Bagagelijst

- Slaapzak
- Luchtbed of matje
- Kussen