Geschiedenis van de groep 2002

30 januari Jubileumavond: 65 jaar Scouting Derja
Op deze woensdagavond komt de gehele groep bij elkaar voor een maaltijd. De leiding voert een toneelstukje op, waarin het jubileumthema wordt gepresenteerd.

8-10 februari Winterweekend kabouters
De kabouters houden een winterweekend op het clubhuis. Het thema is 'De bende van Vijf.' De tovenaar Portolanus huurt een bende in, die de kabouters moet vangen, waarna ze een toverdrankje krijgen, dat hen slecht maakt.

15-17 februari Winterweekend padvindsters
De padvindsters houden een winterweekend op het clubhuis.

23-24 februari Winterweekend bevers
De bevers houden een winterweekend op het clubhuis met als thema Kabouter Plop.

8-9 maart Rondeleidsterweekend
De rondeleidsters houden een weekend op het clubhuis. Vrijdagavond moeten ze 'drugs' smokkelen van Noordwijk naar Oegstgeest, waarbij de padvindsters onderweg worden overvallen door de maffia Op zaterdag hebben zij de leiding over de opkomst van de andere padvindsters.

16 maart Rommelmarkt
Voor het eerst organiseert de groep een rommelmarkt. Het wordt een groot succes. Het is mooi weer en er komen vele bezoekers en kopers. De opbrengst bedraagt ruim € 960, en zal gebruikt worden voor het nieuw te bouwen clubhuis.

19-21 april Familieweekend
Ter gelegenheid van het jubileumjaar wordt wederom een familieweekend georganiseerd met als thema De Wijzer-Keizer. Het weekend in Baarn is een groot succes en wordt door vele kinderen en ouders bijgewoond.

4 mei Dodenherdenking
Omdat dit jaar 4 mei op zaterdag valt wordt er deze dag aandacht besteed aan de dodenherdenking. Er worden kransen gemaakt en met de hele groep worden de kransen 's avonds neergelegd tijdens de dodenherdenking in het Bos van Wijckerslooth.

5 mei 21e Jaarmarkt
Omdat de jaarmarkt op zondag valt wordt maar beperkt door ons meegedaan aan de jaarmarkt.

25 mei 56e Sint Jorismarsen
De groep doet mee aan de Sint Jorismarsen. De kabouters behalen de eerste prijs.

29-30 juni Oud-Leiding-weekend
Ter gelegenheid van het jubileumjaar wordt er in Baarn een oud-leiding-weekend georganiseerd, waaraan veel oud-leiding deelneemt.

6-15 juli Sherpakamp
De sherpa's gaan op kamp naar Austerlitz met als thema "Survive the battle".

20-27 juli Kabouterkamp
De kabouters volgen dit jaar een cursus toveren aan de Hogeschool voor hekserij en Hocus Pocus in Zweinstein (nabij Geldrop).

20-28 juli Padvindsterkamp
De padvindsters gaan dit jaar naar Loppem in België en beleven het avontuur van Shrek.

18-20 oktober JOTA-weekend
Ook dit jaar wordt er een JOTA-weekend georganiseerd voor sherpa's en leiding.

23 november 35e Pannenkoekenactie
De groep helpt dit jaar niet mee met de Pannenkoekenactie.

23-24 november Mamma-Kabouterweekend
De kabouters en mamma's beleven een weekend vol avontuur met een geheimzinnige gladiator, die door een tijdpoort naar Ruwenda is gekomen.