Geschiedenis van de groep 2001

6 januari Nieuwjaarsborrel
De Stam organiseert voor de hele groep en de ouders een gezellige nieuwjaarsborrel met hapjes en drankjes en diverse activiteiten. Het is een open opkomst.

26-28 januari Kabouter-Winterweekend
Het thema is: De ijsprinsen en ijsprinsessen.

24 maart Galadiner en Musical Footloose
De Kabouters hebben een bijzonder uitstapje naar een musicalvoorstelling van Musicalgroep Kerk en Theater. De kabouters komen 's middags in 'galakleding'. Ze nemem dan een kijkje achter de schermen en houden een modeshow op het podium. 's Avonds gaan ze na een uitgebreid galadiner, verzorgd door de ouders, naar de spetterende musical Footloose.

7 april Gezamenlijke opkomst Bevers en Kabouters
Lange Doener brengt een bezoekje aan Ruwenda. Hij is op zoek naar zijn vriendjes Lappezak, Pompedomp, Frederik Scheuremaar en Hippe Springveer, die op vakantie zijn in Ruwenda.

20-22 april Mamma-Kabouterweekend
De Kabouters hebben een weekend in het clubhuis. Voor het eerst zijn er deze keer moeders mee, voor wie het een hele belevenis is. Het thema is: Koninkrijk der Criminelen.

5 mei 20e Jaarmarkt
De groep doet mee met de plaatselijke jaarmarkt in de De Kempenaerstraat. Voor het eerst worden er geen poffertjes gebakken, maar zijn er verschillende andere dingen te koop: tosti's, wafels en blokjes voor het nieuwe clubhuis.

19 mei 55e Sint-Jorismarsen
Zoals ieder jaar nemen de Derja's ook dit jaar deel aan de Sint-Jorismarsen. Er worden prijzen gehaald bij de Padvindsters en de Sherpa's. Het thema is dit jaar: water.

13-15 juli Beverweekend
De bevers hebben een geslaagd weekend in Krimpen aan de IJssel. Thema: Lappezak en de tovenaar.

14-23 juli Sherpakamp
De sherpa's gaan dit jaar naar Dwingeloo, waar hun zomerkamp in het teken staat van Zappen. De hele dagindeling is dus als een televisieprogramma.

21-28 juli Kabouterkamp
De kabouters gaan dit jaar naar Assen, pardon, Hamelen. Ze beleven vele avonturen in een middeleeuwse sprookjeswereld, waar ze in beland zijn door een rattenvanger.

21-29 juli Padvindsterkamp
De padvindsters beleven in Bladel het avontuur van de Zevensprong. Een geheim genootschap probeert een arme jongen te bevrijden uit de handen van zijn vreselijke grimmige oom.

29 september Overvliegen - Playbackshow
Alle speltakken laten zich van hun beste kant zien tijdens een playbackshow. Na de playbackshow vliegen vele kinderen weer over naar een volgende speltak.

13 oktober 34e Pannenkoekenactie
De groep helpt mee met de Pannenkoekenactie bij het Groot Proffijt.

9-11 november Pappa-Kabouterweekend
De kabouters houden een weekend in het clubhuis samen met hun vaders. Zij moeten de grote Tovenaar Henryc van Loween bestrijden, die de macht in het land Ruwenda probeert te verkrijgen. Zij krijgen hierbij zelfs de hulp van de slechte tovenaar Portolanus.

23-25 november Sherpaweekend
De sherpa's houden hun jaarlijkse installatieweekend op het clubhuis.

1 december Sinterklaas
Sinterklaas brengt een bezoek aan de verschillende speltakken. Voor de kabouters heeft Sinterklaas een bijzonder cadeau: een uitstapje naar de gloednieuwe film van Harry Potter.

22 december Kerstfeest
De verschillende speltakken vieren kerstfeest.
De bevers hebben een speciale thema-opkomst.
Bij de kabouters verzorgen de hoofdkabouters de maaltijd en het programma in het bolwerk van Portolanus.
De padvindsters zijn de gehele dag bezig om hun eigen feestmaaltijd te bereiden.
De sherpa's vieren kerstfeest bij één van hen thuis.