Geschiedenis van de groep 1973

Groepsactiviteiten
Iedereen doet dit jaar mee aan gezamenlijke activiteiten als de Paaseierzoekactie en het grote gezamenlijke kampvuur, verzorgd door Scouting Oegstgeest, bedoeld voor alle Oegstgeestenaren. De leiding heeft dit jaar een feestelijke maaltijd met de groepscommissie.

Kabouters
De kabouters zitten dit jaar niet stil. Het zijn er zoveel, dat één van de kringen 's morgens opkomst heeft in het clubhuis van de RK kabouters.

Senioren (Sherpa's)
De senior-padvindsters hebben het dit jaar bijzonder druk. Behalve volksdansen en strandbezoek wordt er ook hevig gediscussieerd over allerlei zaken. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een wandkleed en aan de voorbereidingen voor de musical "De witte wiven van Oegstgeest".

februari Ouderavond
Op de ouderavond wordt een geweldig songfestival gehouden.

maart Groepsweekend
Het groepsweekend is opnieuw in de jeugdherberg de Duinark in Noordwijk.

12 mei 27e Sint Jorismarsen
De groep doet natuurlijk weer mee aan de Sint Jorismarsen. De junioren behalen de derde prijs en de senioren zelfs de eerste prijs met wisselbeker.

5-12 juli Senioren-Pionierskamp
De senioren en pioniers houden een kamp samen met Engelse padvindsters uit Melton Mowbray in Ommen.

4-11 augustus Kabouterkamp
De kabouters gaan dit jaar op kamp in Bloemendaal.

zomer Juniorenkamp
De junioren houden een kamp samen met de Noordwijkse padvindsters in Loenen.

6 september Opheffing NPG en oprichting Scouting Nederland
1973 begint met de opheffing van het Nederlands Padvindsters Gilde (NPG), waarbij de vier bestaande padvinderij-verenigingen overgaan in één organisatie: Scouting Nederland. Junioren heten voortaan gewoon padvindsters. Senioren heten voortaan sherpa's.

Nieuw spelaanbod Kabouters
De kabouters gaan spelen in Bambilië.

september 6e Pannekoekactie
De groep doet mee aan de Pannekoekactie.