Geschiedenis van de groep 1946

23-27 april Padvindersweek
De groep organiseert samen met de jongensgroepen (Satrya's en Shawano's) een Padvindersweek. In vrijwel iedere etallage van de De Kempenaerstraat is aandacht besteedt aan de Padvinderij. De verkenners hebben zelfs een toren gesjord op een stuk braakliggend terreintje aan de De Kempenaerstraat. Met de activiteiten van deze week brengen de groepen hun werk onder de aandacht van de Oegstgeester bevolking én proberen ze geld te verdienen voor onder andere een eigen clubhuis.

26 april Avondvullend programma van de drie groepen: "Oegstgeest's Jeugd Treedt Aan!"
De drie groepen houden een avondvullend programma onder de titel "Oegstgeest's Jeugd Treedt Aan!" De melodie van het op deze avond gezongen lied is op de wijs van het latere Derja- groepslied. De melodie is oorspronkelijk afkomstig uit een engelse padvinders-show, de zgn. Gang-Show.

27 april Padvindersmarsen
Als afsluiting van de Padvindersweek wordt er een Padvindersmars gehouden. Deze wordt georganiseerd door Jong Oegstgeest, een hervormde jeugdvereniging, die veel van padvinders weg heeft en daar later ook in opgaat.

3-10 augustus Juniorenkamp
De junior-padvindsters hebben een kamp in Putten.

september Bezoek Lady Baden-Powell
Dit jaar bezoekt Lady Baden-Powell ons land en de hele groep trekt massaal naar Den Haag om een glimp van haar op te vangen. Een hele onderneming en iedereen is opgelucht, wanneer ze weer veilig terug zijn in Oegstgeest.