U bent hier

Geschiedenis van de groep 1938

Foutmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in book_prev() (regel 775 van /usr/share/drupal7/modules/book/book.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /usr/share/drupal7/includes/common.inc).


Geschiedenis van de groep
  1938 

  

7 januari Bouwvergunning voor nieuw clubhuis

 

30 januari Overhandiging wereldvlag uit handen van Goudsche Padvindsters
Om half 3 's middags stellen de oudste padvindsters zich op aan de grens van Oegstgeest bij de Warmonderweg om de wereldvlag in ontvangst te nemen van enkele Goudsche padvindsters. Deze vlag is op de Wereld Jamboree van 1937 door Lady Baden-Powell aan het NPG geschonken en wordt volgens traditie wandelend van de ene afdeling naar de andere gebracht. Nadat de vlag is overgereikt wordt in gelid naar het clubhuis aan de Hofdijck gemarcheerd. Daar wordt de oorkonde, die bij de vlag hoort voorgelezen. Vervolgens stellen de kabouters zich in stervorm rond de vlag op, waarna de belofte van trouw wordt afgelegd en waarbij de oudste padvindsters zich als een hechte keten om hen heen scharen, wat een zeer treffend ogenblik is. De plechtigheid wordt besloten met het zingen van het internationale padvindsterslied en een korte uiteenzetting van de betekenis van de vlag, waarna iedereen een glas chocolademelk met speculaas krijgt. Vervolgens worden liedjes gezongen en enkele spelletjes gedaan. De middag wordt besloten met de kringgroet.

2 februari Overhandiging wereldvlag aan Katwijks-Rijnsburgse Padvindsters
Het vlagescorte van de Oegstgeester Padvindsters overhandigen de wereldvlag aan de groep Padvindsters uit Katwijk-Rijnsburg, waarbij mw Woldringh-vd Hoop uit Katwijk en mw vd Vijver uit Rijnsburg aanwezig zijn.

9 april Opening clubhuis aan de Hofdijck
Op 9 april wordt het clubhuis officieel geopend. Aanwezig zijn vele genodigden, waaronder de A.D.CV., Oetje Snijder van Wissenkerke, de Leidster en het Bestuur van de afdeling Leiden, en de Assistent-Leidster van de toen nog niet geïnstalleerde afdeling Alphen ad Rijn. De NPV-afdeling Oegstgeest is vertegenwoordigd door twee Vaandrigs en een groepje Verkenners. Na de vlaggeparade onder het zingen van het padvindsterslieed, ontvangt de leidster der padvindsters, Anneke Thierry een vaas met bloemen van de Oegstgeester Satrya's. Mevrouw James, de presidente, heet allen hartelijk welkom, Hierna wordt door de kabouters op het buitenterrein een Lente-spel opgevoerd, dat zeer veel succes oogst. vervolgens beelden de Junioren-pv's de artikelen van de Wet uit en tenslotte geven de Senioren een volksdans ten beste. Na chocolademelk en een biscuitje voeren de kabouters nog een bloem-zangspel op. Het is een geweldige plek om bij elkaar te komen: voldoende speelruimte buiten met veel planten en bloemen en een fijne ruimte binnen.

21 december Overvliegen Kabouters naar Junioren