Geschiedenis van de groep 1936

1936

november Ouderavond
In het Witte Huis wordt een ouderavond belegd om een afdeling van het Nederlandsch Padvindstersgilde (NPG) op te richten. Er is zoveel belangstelling, dat de club meteen is opgericht met 18 padvindsters en 15 kabouters. Na goedkeuring van de statuten zal de club zich als afdeling laten inschrijven bij het NPG. Er moet nog gezocht worden naar een clubhuis en terrein. Er zijn dus meteen al 33 leden. Sommige meisjes melden zichzelf aan, anderen worden door hun ouders opgegeven, omdat zij de Padvinderij een nuttige bezigheid voor hun dochters vinden. Enthousiast gaat iedereen aan de slag om die dingen te leren die nodig zijn om tot kabouter, padvindster of leidster geïnstalleerd te worden.