U bent hier

Clubhuis 2007 - Indeling 2010

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in book_prev() (regel 775 van /usr/share/drupal7/modules/book/book.module).


Clubhuis
  2007  

bouw - opknappen en inrichten - routebeschrijving - indeling 2007 - indeling 2010 - kluswerkactiviteiten 2011

Clubhuis

Indeling 2010

Scouting Derja heeft in november 2007 zijn intrek genomen in een nieuw clubhuis op het terrein aan het einde van De Voscuyl in Oegstgeest.

Voor een routebeschrijving klik hier.

Na het vertrek van handboogvereniging Attilla in mei 2010 is de indeling van het clubhuis als volgt:

Het clubhuis

Het clubhuis bestaat uit vijf ruimtes, een centrale hal, toiletten en een keuken.
Vier ruimtes zijn ingericht voor de speltakken bevers, kabouters, welpen en padvindsters/sherpa's.
De viijfde ruimte wordt gebruikt door de leiding en stam.

Het beverlokaal

Het beverlokaal is 6x6 meter groot. In het lokaal bevindt zich een kussenhoek en een laag aanrecht met wateraansluiting. Verder staan er tafeltjes, stoeltjes en enkele kasten met materiaal.

Het kabouterlokaal

Het kabouterlokaal is 9x6 meter groot.
Het lokaal is ingericht met vier volkjeshoeken in verschillende kleuren (rood, blauw, geel en groen). Elk volkje is ingericht met een tafeltje en zeven krukjes, een prikbord en een materialenkistje in de kleuren van het volkje.
In het lokaal staan verder enkele kasten met materiaal en themakleding, een bureau en een klein aanrechtje met wateraansluiting.
Langs de ramen zijn gordijnen opgehangen.

Het welpenlokaal

Het welpenlokaal is 9x6 meter groot.
Het lokaal is ingericht met vier houten nesthokken, die beschilderd zijn met fragmenten uit Jungleboek.
In het lokaal staan verder enkele kasten met materiaal.

Het scoutslokaal

Het scoutslokaal is 9x6 meter groot. In een hoek van het lokaal is een tentenhok gemaakt met een deur naar buiten toe.
Ook zijn er een drietal patrouillehokken gemaakt.
Voor de rest staan hier enkele banken en krukjes en een aanrecht met wateraansluiting. Ook staan er een bureau, een kast met materiaal en de keukenkisten.
Langs de ramen hangen gordijnen.

Het stam/leidinglokaal

Het stam/leidinglokaal is 6x6 meter groot. In deze ruimte bevindt zich een bar, een aantal comfortabele banken, een tafel en enkele kasten.

Keuken

De keuken is 3x6 meter groot.
In de keuken is er een groot aanrecht met warmwateraansluiting en diverse kastjes, een gasfornuis met vijf pitten, een grote koelkast en een afwasmachine. Ook staat er een tafel.

Toiletten

Het toiletgedeelte bestaat uit twee toiletten en een schoonmaakhok met schoonmaakmateriaal. Hiervoor is een klein halletje met twee wastafels.

Centrale hal

Alle lokalen komen uit op de centrale hal, een grote ruimte, waarin groepsactiviteiten kunnen plaatsvinden. Hier staan enkele kasten: een archiefkast en twee materiaalkasten als ook een drietal algemene verkleedkisten.

Berghokken

Hiernaast zijn er nog 2 kleine hokken, die alleen toegankelijk zijn vanaf de buitenkant van het clubhuis. In het ene hok bevindt zich de verwarmingsketel. Hierin worden tevens grote houten platen opgeborgen, die nog ergens voor gebruikt kunnen worden.
Het tweede hok wordt ingericht als gereedschapsho
k.

Het spelmateriaal- en kampeermateriaalhok

Naast het grote bouw staat er op het terrein nog een klein stenen gebouwtje met 2 ruimtes, die vroeger dienst deden als toilet en keuken, maar na de bouw van het nieuwe clubhuis eind 2007 heringericht is als berghok voor spelmateriaal en kampeermateriaal.
Eén ruimte is ingericht met kampeermateriaal, zoals partytenten, zeilen, bolderkarren en gasflessen. De andere ruimte is een algemeen berghok, waarin vooral buitenspelmateriaal en spullen voor Pannenkoekenactie, JOTA en jaarmarkt worden opgeborgen.
Aan de achterkant van dit gebouwtje wordt medio 2008 een pionierpalenhok gebouwd.

Het terrein

Doordat het clubhuis midden op het terrein staat wordt het hele terrein verdeeld in diverse grotere en kleinere veldjes. Rondom het clubhuis bevindt zich een stenen voetpad van ongeveer anderhalve meter breed.
Bij het binnengaan van het hek is er een veld, dat in tweeën gedeeld wordt door een stenen voetpad. Op dit veld staat de vlaggenmast en komen er binnenkort fietsenrekken.
Aan de linkerkant van het clubhuis bevindt zich de hoofdingang met hiervoor een klein smal veld.
Aan de achterkant is een lang veld, waarop vooral renspelen kunnen plaatsvinden.
Aan de rechterkant is een groot veld, waarop zich een houten wand bevindt, dat dienst doet als schietdoel voor de handboogvereniging.
Achter dit veld is er nog een grote kampvuurkuil.
Na de bouw van het clubhuis is het terrein nogal verruïneerd. In 2008 zal het door de gemeente worden geëgaliseerd en ingezaaid met gras (zodra het weer het toestaat).

Geschiedenis

Het clubhuis van Scouting Derja is neergezet in het najaar van 2007 (zie Sloop en bouw van het nieuwe clubhuis). Hiervoor stonden al enkele keren andere clubgebouwen.