Bevers

Wat zijn bevers?

De Bevers is bij Scouting Nederland de speltak voor jongens en meisjes tussen de 5 en 7 jaar. Zij spelen en werken samen met de bewoners van het dorp Hotsjietonia. We spelen veel buiten met de bevers op het terrein rondom ons clubhuis. Doen samen spelletjes en laten de bevers kennismaken met de beginselen van verschillende scoutingstechnieken zoals speurtochten, pionieren, stoken en kamperen.

Het bever-thema: Hotsjietona

De bevers spelen rond het thema "Hotsjietonia", een dorp waarin 8 verschillende figuren wonen. In het Dorp Hotsjetonia vind je allemaal verschillende huizen. Hier wonen de dorpsbewoners van het dorp. Je vindt er Proffesor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker, Sterre Stroom en Steven Stroom, Keet Kleur en Fleur Kleur en Noa. Stuiter is meestal te vinden op het speelveld, maar vaak is hij ook op stap met een van de dorp bewoners. Stuiter is het personage waarmee de bevers zich kunnen identificeren.  Keet Kleur is gek op schilderen, tekenen en is een echte kunstenaar. Ze laat de bevers graag meehelpen bij het maken van mooie kunstwerken. Zo laat Bas Bos de kinderen van alles ontdekken in de natuur.

Programma opkomsten

!!! MOMENTEEL HEEFT SCOUTING DERJA GEEN BEVERGROEP I.V.M. GEBREK AAN LEIDING !!! De bevers komen elke zaterdag spelen van 11:00 tot 13:00 op ons clubhuis. Zij hebben beschikking over een eigen lokaal ingericht om hun fantasie tot uiting te laten komen. Ook heeft Scouting Derja Oegstgeest een eigen terrein waar kinderen veilig kunnen spelen. Enthousiaste leiding zorgt voor een uitdagend programma waar alle bevers plezier aan beleven. We proberen nieuwe dingen te ontdekken door samen bezig te zijn, o.a. met spelletjes doen en knutselen. We ontdekken de omgeving aan de hand van speurtochten en wandelingen. Verder beleven we allerlei avonturen, lezen voor, zingen liedjes, drinken limonade, spelen toneel en ga zo maar door. Iedere week beleven we wel een nieuw avontuur.

Lid worden?

Ben jij die stoere jongen of meid van 5 tot en met 7 jaar? Houd jij van avonturen beleven, spelen en ravotten met andere kinderen van jouw leeftijd kom dan eens kijken bij de bevers. Geen week is hetzelfde in Hotsjietonia en de bewoners nemen je graag mee op avontuur. Je mag 3 keer met ons mee op avontuur en dan beslissen of je lid wilt worden.

Installatie

Nieuwe bevers, die na drie keer te hebben gekeken besloten hebben te blijven, worden op een gegeven moment geïnstalleerd tot echte bevers. Zij krijgen dan het uniform en de groepsdas. Dit is elke keer weer een groot feest en best wel een beetje spannend. Vaders, moeders, broertjes en zusjes worden uiteraard bij deze gelegenheid uitgenodigd.

Beverweekend

Ieder jaar in de zomervakantie logeren de bevers twee nachtjes in Hotsjietonia. Op dit weekend wordt er van alles en nog wat gedaan rond een bepaald thema, maar het meest spannende is natuurlijk het slapen samen met alle bevers in één ruimte en het spelen met de zaklantaarns. Dit weekend, dat meestal in een clubhuis in de buurt gehouden wordt, is ongetwijfeld het hoogtepunt van het jaar.