You are here

Padvindsteropkomst - 3 februari 1940

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2404 of /usr/share/drupal7/includes/menu.inc).


Opkomst
  3 februari 1940 
Verslag

Uit het logboek van de Zonnebloemen:

3 Februari

Deze middag hielden we bij Trudi Zeelt, het was te koud voor het clubhuis. De Klaprozen waren er ook. We begonnen met te vragen, hoe laat de ronde kinderen wilden beginnen, Hannie wou liever om 3 uur, vroeger haalt ze niet, ik wou dat ook liever, want als 't op half 3 wordt gezet, kom ik toch eeuwig en altijd te laat, en Janneke vond alles goed, waarom dat wij 3 uur wilden, zei ze, schrijf dat dan voor mij ook maar op. Geen verschil in zomer en winter.
Toen bespraken we, hoe we Baden Powell wilden vieren. We vonden het leukst: 's morgens om 7 uur vlaggeparade en 's avonds om 7 uur of half 8 imitatie-kampvuur, in 't clubhuis, dat vonden we het gezelligst.
Vervolgens kwam de Finse bazar op de proppen. Els was er niet, dus hoever die is met haar verdere ideeën, weet ik niet. Toen ik vroeg, wat er zoal verder gedaan kan worden, kwam er iemand uit de Klaprozen aanzetten met leerwerk, en zie, toen bleek dat Jannetta die kunst zo om ende bij machtig is, dus toen hebben we afgesproken, dat die het een en ander zou maken van leer. (Ze heeft van de week haar morse-letters geleerd, behalve z, j, q, die had ze niet) Toen zijn we aan 't denken gegaan voor Hans, en toen kwamen we op figuurzagen. Dat kan ze goed, zei ze, ze zou zelf wel zien wat. Toen we dit afgesproken hadden, zijn we gaan zingen bij de begeleiding van Anneke op een piano, die deels vals was en deels weigerde. 't Ging schoon! Hierna hielden we mannequin-parade en daarna aftocht. (In de gang heb ik Jannetta nog gauw de z, j en q op een papiertje gegeven, en Fen en ik hebben mevr. Zeelt nog bedankt voor haar gastvrijheid en thee).

Jannie r.l.